Zevenbergse omwonenden onaangenaam verrast door plotse komst buitenlandse truckers TRANSPORTEFFECT
KENNIS IS   MACHT !
gespecialiseerde ACTIEGROEP voor beroepschauffeurs en chauffeuses
ZEVENBERGEN - Boos, zijn ze de omwonenden van een Zevenbergs industrieterrein in de oksel van de Industrieweg, Langeweg en Looierij.
De achtertuin van Mien en Rien de Rooy grenst aan een industrieterrein dat afgelopen vrijdag plots volstroomde met vrachtwagens, deels met buitenlands kenteken. "Wij wonen hier aan de rand van Zevenbergen, tamelijk rustig en nu zijn we onze privacy kwijt. Dat pikken we niet”, zeggen ze strijdbaar.

Dat die vrachtwagens daar staan, is nog tot daar aan toe, vinden ze. “Maar je kunt erop wachten dat de chauffeurs gaan barbecueën of door de tuinen gaan lopen. En wie weet zitten er wel gevaarlijke stoffen in die containers.”

Een andere omwonende diende vrijdagmiddag al een klacht in bij de gemeente Moerdijk en is daarom terughoudend ‘omdat hij de gemeente de kans wil geven te reageren’.

Maar zegt dan toch: “Kijk, ze slapen in de trucks en dat mag niet. Het is hier geen hotel en het is hier geen camping. Die mensen hangen rond, vervelen zich. Wij zijn bang voor vecht- en drankpartijen, voor overlast, net als op Fort Oranje in Rijsbergen.”

Volgens Nico Lucan, bedrijfsleider van transportbedrijf MaxxsTrans, dat het terrein sinds afgelopen vrijdag (voor 5 jaar) huurt van de Zeeuwse eigenaar, hoeft de buurt nergens bang voor te zijn.

“Onze hoofdvestiging is in Rotterdam en dit wordt onze onderhoudslocatie. We parkeren de wagens hier alleen in het weekend en omdat we hier net beginnen, komen er nu allemaal nieuwe trucks die we klaar maken om de weg op te gaan. We laden en we lossen niks.”

MaxxTrans heeft in een van de loodsen op het terrein een douche- en toiletruimte ingericht voor de chauffeurs en er wordt ook nog een ontspanningsruimte gemaakt, zegt Lucan, waar ze koffie kunnen drinken en tv kijken.

“Dat moet omdat de chauffeurs vaak zes weken van huis zijn. Het gaat allemaal volgens de regels. We zijn hier niet met illegale handel bezig of zo.”

Volgens Lucan krijgen omwonenden binnenkort een brief waarin het bedrijf zich voorstelt.

De gemeentevoorlichter van Moerdijk laat weten dat de gemeente zaterdagmiddag poolshoogte is gaan nemen. "We hebben met een van de omwonenden en de bedrijfsleider gesproken. We gaan snel uitzoeken wat precies op deze locatie is toegestaan en wat niet."
bron: bndestem